Volksuniversiteit De Kring te Spijkenisse..

De vereniging Volksuniversiteit “De Kring” Spijkenisse is meer dan 50 jaar werkzaam in het volwassenen onderwijs in Spijkenisse . Het bestuur en het enthousiaste team van docenten bieden u een plek waar leren voor ieder niveau leuk en betaalbaar is.

In het programma voor 2020-2021 dat nu voor u ligt, biedt een ruime keuze aan taalcursussen, lezingen over en lessen in andere thema’s. Zo vindt u naast de standaardtalen : Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans een flink aantal bijzondere talen : Nieuw Grieks, Russisch, Turks, Pools, Arabisch, Portugees en Chinees (Mandarijn) in ons programma en ook weer de taalcursussen op Reis : Spaans, Frans en Italiaans worden in het voorjaar 2021 aangeboden.

Een vervolg wordt gegeven aan de cursus NT2 (Nederlands voor anderstaligen). Dit cursusjaar staan 2 groepen gepland op niveau A en B zodat bij voldoende deelname een maatwerk-indeling op niveau kan worden gemaakt. Daarnaast een korte cursus Conversatie/Spreekvaardigheid voor anderstaligen alsook een cursus korte Spelling & Grammatica voor anderstaligen. Deze laatste cursussen zijn dit jaar nieuw.

De cursus digitaal fotograferen met een spiegelreflexcamera blijft onverminderd populair en is dus ook dit jaar weer bij ons te volgen. Hierbij geldt snel inschrijven : VOL is VOL. In vervolg op deze cursus, vanaf 4 maart 2021, staat wederom de cursus Lightroom in het programma.

Ons verdere aanbod van cursussen is:
De cursus Financiën bieden wij wederom aan omdat bij deze cursus vele zaken aan de orde komen die uw huishoudboekje aangaan zoals hypotheken, schenkingen, overlijden, testament, inkomstenbelasting, echtscheiding etc. Nieuw in ons programma is de cursus Financiën voor ZZP’ers en is bedoeld voor startende ondernemers met een eenmanszaak.
De cursus Excel, die het afgelopen cursusjaar een succes was, waarbij alle mogelijkheden die dit rekenprogramma met zich meebrengt aan de orde zullen komen staat ook weer opgenomen in het programma.
Tevens wederom de cursus Mindfulness. In deze cursus zullen tevens meditatieve verwantschappen aan de orde komen. Tenslotte de cursus Filosofie met als thema : Filosofie als een manier van Leven

Lezingen en workshops:
Dit jaar worden ook enkele lezingen/workshops aangeboden zoals Creatief Schrijven en Met Vertrouwen Je Plek Innemen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de inhoudelijke beschrijving elders in deze Katern of de Website van de VU.

U kunt zich inschrijven voor de cursus naar keuze per mail of per post. Het inschrijfformulier kunt u downloaden vanaf de website of u kunt het formulier gebruiken dat is opgenomen in het programmakatern op pagina 11. Op welke wijze u dit kunt doen staat vermeld bij het hoofdstuk : Inschrijven.

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze informatieavonden die op 14 en 17 september 2020 zullen plaatsvinden in de scholengemeenschap de Ring van Putten.

Ik hoop u dit jaar bij een van de cursussen te mogen begroeten en wens u namens het bestuur en de docenten van de Volksuniversiteit “De Kring” veel leerplezier in het nieuwe cursusjaar.

Mr. R.G.M. Gores,
Voorzitter Volksuniversiteit “De Kring”