Volksuniversiteit De Kring te Spijkenisse..

De vereniging Volksuniversiteit “De Kring” Spijkenisse is meer dan 50 jaar werkzaam in het volwassenen onderwijs in Spijkenisse . Het bestuur en het enthousiaste team van docenten bieden u een plek, waar kennis opdoen voor ieder niveau leuk en betaalbaar is.

Het programma voor 2019-2020 dat nu voor u ligt, biedt een ruime keuze aan taalcursussen, lezingen over en lessen in andere thema's. Zo vindt u naast de standaardtalen : Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans een flink aantal bijzondere talen : Papiamento, Nieuw Grieks, Russisch, Turks, Pools, Nederlands voor Polen, Arabisch, Portugees en Chinees (Mandarijn) in ons programma en natuurlijk ook weer de taalcursussen Op Reis : Spaans, Frans en Italiaans worden, die in het voorjaar 2020 aangeboden.

Een vervolg wordt gegeven aan de cursus NT2 (Nederlands voor anderstaligen). Dit cursusjaar staan 2 groepen gepland op niveau A en B zodat bij voldoende deelname een maatwerk- indeling op niveau kan worden gemaakt. Daarnaast een korte cursus Conversatie/Spreekvaardigheid voor anderstaligen alsook een korte cursus Spelling & Grammatica voor anderstaligen. Deze laatste cursussen zijn dit jaar nieuw.

De cursus digitaal fotograferen met een spiegelreflexcamera blijft onverminderd populair en is dus ook dit jaar weer bij ons te volgen. Hierbij geldt snel inschrijven : VOL is VOL. In vervolg op deze cursus, vanaf 5 maart 2020, staat de NIEUWE cursus Lightroom in het programma.

Ook de onverminderd populaire cursussen N.L.P, Mindfulness en Meditatie staan weer op het programma.

Ons verdere aanbod van cursussen is:
De cursus Financiën is vernieuwd en uitgebreid, omdat bij deze cursus vele zaken aan de orde komen die uw huishoudboekje aangaan zoals hypotheken, schenkingen, overlijden, testament, inkomstenbelasting, echtscheiding etc.
De cursus Excel laat u kennismaken met alle mogelijkheden, zoals tabellen en grafieken, die u met dit rekenprogramma kunt uitvoeren.
Ook de cursus Filosofie, die vorig cursusjaar een succes bleek.

Lezingen en workshops:
Dit jaar worden ook enkele lezingen/workshops aangeboden zoals Creatief Schrijven; Met Vertrouwen Je Plek Innemen. Als nieuw wordt aangeboden : Stembevrijding; Nieuwe verkeersregels; Lezing China en Kijken naar Kunst.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de inhoudelijke beschrijving elders in deze Katern of de Website van de VU.

U kunt zich inschrijven voor de cursus naar keuze per mail of per post. Het inschrijfformulier kunt u downloaden vanaf de website of u kunt het formulier gebruiken dat is opgenomen in het programmakatern op pagina 11. Op welke wijze u dit kunt doen staat vermeld bij het hoofdstuk : Inschrijven.

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze inschrijfavonden die op 9 en 12 september 2019 zullen plaatsvinden in de scholengemeenschap De Ring van Putten.

Ik hoop u dit jaar bij een van de cursussen te mogen begroeten en wens u namens het bestuur en de docenten van de Volksuniversiteit “De Kring” veel leerplezier in het nieuwe cursusjaar.

Mr. R.G.M. Gores,
Voorzitter Volksuniversiteit “De Kring”